Van der Landen Hoortechniek - Slechthorendheid

Slechthorend of doofheid

Wanneer heeft u gehoorverlies en wanneer bent u slechthorend? Gehoorverlies is een proces dat zich langzaam voltrekt. Er kan sprake zijn van licht gehoorverlies tot zware slechthorendheid of zelfs doofheid. Gehoorproblemen kunnen veel oorzaken hebben. Zo kan gehoorverlies erfelijk zijn, maar het kan ook ontstaan door gehoorschade of door ziekte, ouderdom of gebruik van medicijnen. Denkt u dat u minder goed hoort? Maak vrijblijvend een afspraak bij ons in Gennep en laat uw gehoor testen.

Gehoorproblemen door oorsuizen

Een ander woord voor oorsuizen is tinnitus, een irritante piep of fluittoon. Dit komt vaker voor dan gedacht. Al dan niet constant of met tussenpozen en in wisselende sterkte. De invloed van tinnitus op het gehoor varieert van persoon tot persoon. Het kan negatieve gevolgen hebben op uw dagelijkse bezigheden. Een hoortoestel geeft ondersteuning bij spraak en omgevingsgeluiden, waardoor hinder naar de achtergrond wordt gebracht en tinnitus kan worden teruggedrongen.

Van der Landen Hoortechniek - Oorsuizen
Van der Landen Hoortechniek - Gehoorschade

Gehoorproblemen door schade

Iedereen kan gehoorschade oplopen en is niet leeftijdsgebonden. Gehoorschade ontstaat als gevolg van harde geluiden. Maar wat valt onder hard geluid? Hoe lang mag u daaraan blootgesteld worden? Hoe merkt u dat u gehoorproblemen heeft? Wat kunt u doen om het te voorkomen? Neem gerust contact met ons op of loop eens bij ons binnen in Gennep voor meer informatie. Of maak vrijblijvend een afspraak om uw gehoor te laten testen en laat u informeren over de mogelijkheden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis gehooradviesgesprek en laat u informeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Maak een afspraak voor een gratis gehooradviesgesprek en laat u informeren.

Het verhaal van een klant

Een oudere dame sprak ons aan over haar vermoeden dat ze wat slechter hoorde in gezelschap en voelde zich daardoor wat buitengesloten zoals ze vertelde. Na een gehoortest en een gesprek over haar wensen konden wij haar het juiste apparaat adviseren en ging er weer een wereld voor haar open!