Service en onderhoud

U wilt uw hoortoestel optimaal gebruiken, dus is het van belang om dit hulpmiddel met zorg te behandelen en te onderhouden. Daarin komen wij u graag tegemoet en verlenen wij deze service gratis op de door ons geleverde hoortoestellen. Bent u niet tevreden over uw huidige audicien? Dan kunnen wij tegen een geringe vergoeding de service en nodige onderhoud overnemen.

Van der Landen Hoortechniek - Vervanging en onderhoud

De service van Van der Landen Hoortechniek

Onder onze service vallen de volgende onderdelen:
Periodieke controle van het hoortoestel  /  vervanging van slangetjes  /  reiniging van het toestel en onderdelen  /  kleine reparaties aan het oorstukje  /  gehoormetingen.

Het is van belang dat u minimaal één keer per jaar een afspraak maakt voor onderhoud. De vervanging van het slangetje aan uw oorstukje is elke drie maanden aan te bevelen.

Een langere levensduur van uw hoortoestel

Hoortoestellen kunnen tegen een stootje, maar zijn niet bestand tegen water. Draag ze dus niet onder de douche, in bad of als u aan het zwemmen bent. Is uw hoortoestel toch nat geworden? Verwijder dan de batterij, droog de buitenkant af met een droge doek en laat het hoortoestel opdrogen. Als uw hoortoestel na een paar uur niet herstelt, neem dan contact met ons op. Transpiratie of condensatie kan ook problemen veroorzaken. Een kleine investering in een droog systeem i.c.m. regelmatig onderhoud kan de leeftijd van uw hoortoestel met enkele jaren verlengen.

Van der Landen Hoortechniek - levensduur hoortoestel
Van der Landen Hoortechniek - batterijen

Batterijen van uw hoortoestel

Bewaar batterijen op een droge plaats en maak er een gewoonte van om de batterijlade te openen wanneer u uw hoortoestel niet gebruikt. Moet u het volume van uw hoortoestel steeds hoger zetten, wordt het geluid slechter of werkt uw hoortoestel niet meer? Dan is het verstandig de batterijen te vervangen. Helpt dit niet? Dan kan het hoortoestel wat verstopt zijn. De meeste hoortoestellen maken gebruik van filters die vervangen kunnen worden. Als dit ook niet helpt, neem dan contact op. Wellicht is uw gehoor verslechterd en is het nodig om dit opnieuw te laten testen.